EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Polttopuu

   

Halko, kalikka, klapi, pilke -rakkaalla lapsella on monta nimeä

Puu on ihanteellinen, edullinen ja nykyaikainen lämmönlähde. Mikä parasta, se antaa mahdollisuuksia jokaiselle meistä.

Puun korjuun, jatkokäsittelyn, jakelun sekä polttotekniikoiden kehittyessä on puun käytöstä tullut yhä helpompaa ja huolettomampaa. Puulla lämmittäminen on kotimainen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto. Sen käyttö ei lisää ympäristöä kuormittavia kasvihuonekaasuja.

Uusiutuvista polttoaineistamme puu on kaikkein edullisinta eikä se tarvitse välttämättä mitään koneita, polttimia tai kuljettimia. Puuta on mahdollista ostaa täysin polttovalmiina. Vaihtoehtoisesti halkoja voi työstää itse raaka-ainespuusta, käsin tai koneellisesti.

   

Mikä on mukavampaa kuin uunissa palavan puun antama lämpö ja tunnelma.

Laajasti ja monipuolisesti tarjolla

Puulajeista ehdottomasti suosituin on koivu, vaikka kaikki muutkin puulajit sopivat mainiosti pilkeraaka-aineeksi. Myös rakennustyömailta jää erinomaista polttopuuta. Käytännössä kaikki puu, mikä palaa, on hyvää polttoainetta -olkoon se upeaa koivutukkia tai vaatimatonta laudanpätkää.

Puu on vuosituhansia ollut meille tärkein lämmityspolttoaine. Edelleen sitä on erittäin runsaasti saatavilla kaikkialla Suomessa. Puu on yksi täysin omavaraisia ja uusiutuvia luonnonvarojamme.

Tulevaisuudessa puun merkitys vain kasvaa fossiilisten polttoaineiden vähentyessä ja energian hinnan kallistuessa. Tutustu puun lämpöarvoon tästä linkistä ja sen muuntokertoimiin tästä linkistä.

Lue polttopuulla lämmittävien käyttäjäkokemuksia tästä linkistä.

 


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en