EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Käyttö

  

Polttopuuta voi polttaa perinteisesti joko erityyppisissä tulisijoissa tai vesikiertoisella lämmitysjärjestelmällä varustetuissa keskuslämmityskattiloissa. Ulkokuivaa  polttopuuta kannattaa varastoida sisätiloihin muutaman päivän polttotarpeet ennen käyttöönottoa. Näin saadaan varmistettua, että puu on valmiiksi lämmintä ja varmasti kuivaa maksimaalisen lämpöhyödyn saavuttamiseksi ja eurojen säästämiseksi.

Polttopuut kannattaa välivarastoida lämmityskattilan tai tulisijan läheisyyteen, koska se on järkevintä käytön kannalta. Sisätiloissa ei kuitenkaan ole syytä säilyttää puuta yli 0,5 kuutiota palomääräysten ja -turvallisuuden vuoksi. Lue lisää paloturvallisuudesta tästä linkistä.

Puulämmitteinen keskuslämmitys

Käytettäessä puuta keskuslämmityksessä on kaksi vaihtoehtoista tapaa. Lämmityskattilan lisäksi on käytössä oltava erillinen lämminvesivaraaja tai vaihtoehtoisesti itse kattilassa on oltava sisäinen varaaja. Vesivaraaja voi olla kooltaan joitain satoja tai tuhansia litroja. Sen koko määräytyy lämmitettävän kohteen ja käytettävän lämmityskattilan perusteella.

Lämminvesivaraaja vähentää lämmitykseen liittyvää työtä ja parantaa lämmitysjärjestelmän energiataloudellisuutta. Tarvittaessa sen tuki- tai rinnakkaislämmitykseksi voidaan liittää lämpöpumppu-, aurinko- tai sähkölämmitys.

Puulla pystyy lämmittämään esimerkiksi kooltaan 200 m²:n omakotitalon lähes yhtä pienellä vaivalla kuin mitä käsikäyttöinen stokeripoltin vaatisi haketta tai turvetta poltettaessa. Olennaista on, että lämmityskattila on varustettu vesivaraajalla.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en