EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Briketti

  

Kuvassa puubrikettejä, joissa energia on puristettuna tiiviiksi tehopaketiksi.

Kotimaista ja helppoa energiaa

Puubriketit valmistetaan pelletin tapaan puusepänteollisuuden sivutuotteista, höylän lastuista ja sahanpurusta, jotka puristetaan hydraulisesti tiiviiksi paloiksi. Puun oma luonnollinen liima-aine, ligniini, sitoo puubriketin tiiviiksi. Myös muita biomassoja kuten ruokohelpeä voi briketöidä ja käyttää lämpöenergiana.

Briketti muistuttaa ulkoisesti pellettiä, mutta on kooltaan huomattavan paljon suurempaa. Painoltaan kuutio brikettejä on suuruudeltaan 700-1 000 kg.

Lyhyesti briketistä

  • energiasisältö 4,8 kWh/kg
  • halkaisija yleensä 50 mm
  • pituus 50-150 mm
  • kosteus noin 7 %

Käyttö ja varastointi

Briketti on täysin uusiutuvaa ja kotimaista bioenergiaa.  Halkojen ja klapien tavoin brikettejä voidaan polttaa kaikissa kotitalouksien tulisijoissa.  Jollei taajamassa ole mahdollisuutta saada polttopuuta tai sen käyttö on haasteellista, on briketti loistava ratkaisu tulisijan lämmönlähteeksi. Briketit sopivat hyvin poltettaviksi myös stokeripolttimissa.

Brikettien varastointiin riittää katettu ulkovarasto kuten puulle ja pelletille. Hydraulisesti puristettu briketti on erittäin tiheä, joten se tarvitsee suhteellisen pienen varastointitilan.  

Hankinta ostoina tai konetyönä

Menetelmänä briketöinti on hyvin yksinkertainen toimenpide siihen kehitetyllä koneella. Briketöintikoneella pystytään briketöimään suuressa mittakaavassa kaikkea alumiinin ja oljen väliltä. Vaihtoehtoisesti brikettejä voi myös noutaa itse tai tilata suoraan kotiinkuljetettuna.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en