EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Varastointi

Puuta kuivataan ja varastoidaan verkkohäkeissä.

Polttopuun varastointitavalla on suuri merkitys. Muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä ja järjestelyllä saadaan taattua puuaineksen maksimaalinen energiahyötysuhde. Käytön kannalta olisi tärkeää, että puu olisi mahdollisimman lähellä kattilahuonetta tai helposti ja vaivattomasti käyttökohteeseen siirrettävissä.

Varastointi suojattuna ja ilmavasti

Puu kannattaa varastoida kuivumaan ilmavaan tilaan huolellisesti katettuna, jolloin sadevedet eivät pääse kastelemaan puuta. Pelti tai muu vastaava kate on muovia parempi vaihtoehto sadevedeltä suojaamiseksi. Pellin alta tuuli pääsee kuivaamaan puuta. Muovi sen sijaan on tiiviinä pintana puuta vasten ja päällimmäisten puiden homehtumisriski kasvaa.

Varastoidun puun alapuolelle on hyvä jättää reilusti ilmatilaa maakosteuden välttämiseksi. Puun kuivaamiseen ja varastointiin sopii erinomaisesti ohuesta raudoitusverkosta tai muusta vastaavasta materiaalista tehty, katettu häkki.

Suotuisimmat varasto-olosuhteet ovat luonnollisesti kuivassa ja mahdollisimman lämpimässä tilassa. Paras vaihtoehto puun varastointiin on lattialämmityksellä varustettu lämmin varastotila, mutta vanha kunnon puuliiteri on myös erittäin hyvä vaihtoehto. Liiterissä on hyvä olla  mahdollisimman ilmava lattia ja hyvin tuulta läpäisevät raolliset seinät. 

Tutustu puun varastoinnin mahdollisuuteen: 

How to Build a Wood House https://www.youtube.com/watch?v=a6PJMH_9ijg#t=26

Vanha kunnon ilmava puuliiteri.

Pilkkeet menossa liiteriin kuivamaan.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenya
tcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en