EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Käyttö eri lämmityskohteissa

Lämmityskattilan palotapahtuma parhaimmillaan.

Pienlämmityskohteet ja suuret lämpövoimalat

Haketta käytetään laajasti niin pienlämmityskohteissa kuin suuremmissa lämpövoimaloissa. Pienlämmityskohteiksi luokitellaan kokoluokaltaan 20 kW - 200 kW:n suuruista lämmitystehoa käyttävät maatilat sekä omakotitalot.

Pienlämmityskohteiden energiakäytössä karsitusta rankapuusta tehty hake on ominaisuuksiltaan paras, koska hakkeen tasaisella laadulla on suuri merkitys laitteistojen toimivuuteen. Rankapuun lisäksi pienkohteissa hakkeen raaka-aineeksi soveltuu myös sahatuotteet sekä rumpuhaketettu kokopuuhake, joka ei sisällä rautaa, nauloja tai muita epäpuhtauksia.

Suuremmissa lämpövoimaloissa voidaan edellämainitun raaka-ainepuun tai rankapuun lisäksi polttaa myös latvusmassat, kantomurskeet sekä rakennusjätteet. Laitoskoon kasvaessa syöttölaiteet eivät ole ihan niin vaativia laadun suhteen, mutta laitoksille on aina parempi, mitä tasaisempi laatu ja hakkeen palakoko on.

Puun kosteusarvo voi olla korkeampi lämpövoimala- kuin pienkohdekäytössä, maksimissaan 40 prosenttia. Silti hakkeen kuivuuden merkitystä se ei energiasaantona muuta, koska puussa oleva vesi ei lämmitä missään käyttökohteessa. Mitä kuivempaa hake on, sitä tehokkaampaa lämmitysarvoltaan se on.

Raaka-ainespuu valintaan käyttökohteen mukaan seuraavasti:

Pienlämmityskohteet (20 kW-200 kW)

  • rankapuu
  • kokopuu
  • sahatuotteet

Suuret lämpövoimalat

  • eri raaka-ainespuut
  • latvusmassat
  • kantomurskeet
  • rakennusjätteet

Katso lisää puun kosteuden vaikutuksesta energiasisältöön tästä linkistä sekä hakkeen sisältämästä energiasta tästä linkistä.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en