EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

  Metsänhoidon ammattilaiset

 Usewood Oy kehittää, valmistaa ja myy koneelliseen taimikonhoitoon ja nuoren metsän kunnostukseen tarkoitettuja koneita ja laitteita

PONSSE -harvesterit soveltuvat kaikkiin puunkorjuukohteisiin aina ensiharvennuksesta järeään päätehakkuuseen

Energiapuun korjuu

  

Hyvää polttopuuta on saatavilla käytännössä lähes kaikkialta. Erinomaisia energiapuun lähteitä ovat niin ensiharvennukset, tien sekä ojan pientareet, pellonreunukset kuin lepikotkin.  Energiapuun korjuulla on erinomaiset maisemalliset ja metsänhoidolliset vaikutukset.

Korjuu metsurityönä

Kun puuta kaadetaan ensiharvennuksessa, olisi kaatotyö järkevää tehdä luontoystävällisesti metsurityönä. Hyvä tapa on hoitaa puu niin kutsuttuihin kourakasoihin kaatokahvaa apuna käyttäen, mikäli mahdollista.

Kaatotapaa, jossa metsuri kaataa puut kourakasoihin, kutsutaan siirtelykaadoksi. Ajokone noutaa energiapuusta tehdyt kourakasat pois. Ammattitaitoinen metsuri voi saavuttaa jopa 20 kuution päivävauhdin koneellisen suorituksen yltäessä lukemiin 20-40 kuutioon päivässä.

Siirtelykaato jouduttaa ja helpottaa korjuutyötä huomattavasti. Kuvan lähde: Apurituote.

Koneellinen korjuutyö

Metsurityön vaihtoehtona on koneellinen korjuutyö kevytrakenteisella kalustolla kuten pienharvesterikouralla. Kevytrakenteisella koneella vältetään turhia ajouria, runkovaurioita sekä aluskasvillisuuden ja juurten rikkovaurioita.

Ajourat on hyvä suunnitella ainakin  kahdenkymmenen metrin välein. Koneellisen korjuun etuna on puun kuoren aisaaminen eli rikkominen metsäkoneen kouralla, mikä jouduttaa puun kuivumista huomattavasti.

  

Kevyt traktori-metsäkärry -yhdistelmä energiakouralla varustettuna. Yhdistelmä on liikkuessaan hellävarainen aluskasvillisuudelle, vahingot jäävät alhaisiksi.

Koneen aisaama puu, josta pienharvesterin koura on rikkonut puun kuorta, ja näin jouduttaa puun kuivumista.

Korjuun ajoittamisella merkitystä

Koneellisessa puunkorjuussa runkovaurioriski on suurimmillaan keväällä nila-aikana koivu- ja mäntyvaltaisissa harvennuskohteissa. Puustovaurioiden syntyherkkyys nila-aikana on lähes kaksinkertainen talviaikaan verrattuna.

Kuusikoiden harvennuksessa puusto- ja maaperävaurioiden riski on suuri kesäaikaan.  Syksyllä ja talvella harvennusolosuhteet ovat maaston ja puuston kannalta parhaimmat. Lisätietoa puun parhaasta kaatoajankohdasta löydät täältä.

Takuu kotimaan korkeasta metsälaadusta.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenya
tcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en