EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Vilja

  

Hyvä hyötysuhde

Pelletin tapaan myös vilja on lämpöarvoltaan hyvin korkea ja vaatii näin ollen hyvin vähän siilotilaa. Polttoon sopii kaikki viljan lajittelujäämät ja heikkolaatuiset viljaerät, jotka eivät elintarviketeollisuudelle kelpaa.

Lisävarusteet ja apukeinot polttoprosessissa

Viljan poltto biolaitoksessa onnistuu erinomaisesti stokeripolttimilla. Erillistä viljan polttoon suunniteltua poltinta ei tarvita, kunhan stokerissa on niin kutsuttu liikkuva-arinainen palopää. Mikäli poltin ei ole liikkuva-arinallinen, se aiheuttaa polttoprosessissa viljan suuren tuhkapitoisuuden takia laavaantumista.

Tuhkan aiheuttama laavaantuminen vaatii jatkuvaa palopään puhdistamista ja aiheuttaa pahimmillaan takapalovaaran uhkaa laitoksessa. Liikkuva-arinaisella polttimella poltto onnistuu erinomaisesti. Myös kalkin lisääminen viljan sekaan on havaittu vähentävän laavaantumista poltossa.

Mikäli viljaa poltetaan säännöllisesti, lämmityskattilan olisi hyvä olla varustettu myös automaattisella tuhkan poistolla. Jo pienemmillä polttoainemäärillä voi joutua tyhjentämään tuhkat kerran päivässä kattilasta, mikä tekee  lämmittämisen erittäin työlääksi. Palaessaan vilja poksahtelee ja lopputuotteeksi jää tyhjä, jyvännäköinen tuhkakuori. Viljan poltto tuoksuu tuoreelta, vastaleivotulta leivältä.

Lyhyesti viljasta

  • korkea lämpöarvo
  • suhteellisesti pieni varastotilavaatimus
  • hyödynnettävissä kokonaan, myös heikkolaatuiset erät

ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenya
tcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en