EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Polttoaineet

    

Esimerkiksi kuvasarjan haketta, eri pellettejä, palaturvetta, ruoaksi kelpaamatonta viljaa sekä kuivattua hevosenlantaa voi polttaa stokeripolttimilla. Tosin hevosenlannan polttaminen ei nykyisellä lainsäädännöllä ole valitettavasti Suomessa käytännössä mahdollista kuten monissa muissa maissa.

Vaihtoehtoja jokaisen tarpeisiin

Lämmityslaitoksen energianlähteeksi löytyy laajasti vaihtoehtoja jokaisen mieltymyksiin ja tarpeisiin nähden. Ratkaisevia tekijöitä valintaa tehtäessä ovat kiinteistön sijainti ja varastoinnin mahdollisuudet, kustannusnäkökohdat sekä halu ja mahdollisuudet omaan työpanokseen kiinteistön lämmittämisessä.

Biolämpölaitoksessa voi käyttää lämmönlähteenä miltei kaikkia biopolttoaineita. Poikkeuksena on sellainen polttolaitos, joka on suunniteltu ainoastaan pelletin polttamiseen.

Lisävarusteiden tarjoamat mahdollisuudet

Lämmityskeskus kannattaa varustaa tietyillä lisälaitteilla omien tarpeiden mukaisesti ja erilaisten tilanteiden varalle. Mikäli lämpölaitos on varustettu esimerkiksi liikkuva-arinaisella palopäällä tai automaattisella tuhkanpoistolla, antaa se enemmän vaihtoehtoja käytettäville polttoaineille. Tämä on erittäin tärkeää sille, joka haluaa polttaa aina itselle sopivinta ja edullisinta polttoainetta -olkoon se sitten turvetta tai haketta.

Eri polttoaineita käytettäessä kannattaa laitoksen säädöt laittaa muistiin kullekin polttoaineelle sopiviksi. Näin polttoaineen mahdollinen vaihto toiseen käy käden käänteessä. Lue lisää tietoa polttopuustahakkeesta, pelletistä, briketistäturpeesta ja hevosenlannasta.

Öljypoltin antaa myös vaihtoehtoja lämmitykseen. Mikäli lämmityskattila on varustettu öljypolttimella, myös biodiesel käy lämmityksen polttoainevaihtoehdoksi. Biodiesel on dieselöljyä vastaava polttoaine, joka on jalostettu uusiutuvista luonnon raaka-aineista. Lue lisää biodieselistä tästä linkistä.

Öljypoltin on erittäin järkevä ja varteenotettava lisävaruste lämmityskattilaan. Niitä saa hankituksi lähes ilmaiseksi monien lämmittäjien luopuessa niistä. Öljypoltin on hyvä olla varalla ainakin mahdollisen huoltoseisokin ajalle, jolloin öljyä tai biodieseliä voi käyttää väliaikaisesti tarpeen mukaan. 

  

Vasemmalla kuvassa poltin, jossa ei ole liikkuvaa arinaa sekä oikealla liikkuva-arinainen poltin.

 


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en