EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Alkukartoitus

Vanhan lämmitysjärjestelmän mahdollisuudet

Alkukartoitusvaiheessa lähdetään arvioimaan lämmityslaitteiden uusimistarvetta, mikäli käytössä on vanha lämpökeskus. Arviossa kannattaa ensimmäiseksi lähteä selvittämään, pystyykö vanhaa lämmitysjärjestelmää  hyödyntämään vai pitääkö se korvata kokonaan uudella. 

Bioenergian käyttöön siirryttäessä on usein mahdollista, että vanhaan öljy- tai puukattilaan riittää pelkkä polttimen vaihto. Tällainen tilanne voi olla silloin, kun päädytään pelletin käyttöönottoon tai vanhaan kattilaan on mahdollista liittää stokeripoltin. Myös edullisen biodieselin polttovaihtoehto kannattaa selvittää.

Mikäli vanha lämmitysjärjestelmä jää osittain käyttöön, on yleinen paloturvallisuustaso sekä savupiipun kunto syytä arvioida. Piipun voi uudistaa käyttöön joko uudella haponkestävällä saneerausputkella tai horminkorjausmassalla slammausmenetelmää käyttäen. 

Arvio vanhojen tilojen ja logistiikan toimivuudesta

Suunnittelussa on tärkeää kartoittaa varastointimahdollisuudet, tilantarve sekä logistiikka tulevalle polttoaineelle. Yleisesti ottaen biopolttoaineet vaativat varastoitaessa suuremman tilan kuin öljylämmitys.

Mikäli biopolttoaineen kuljetusta varastointitilaan ei saa logistisesti toimimaan järkevästi, tilat vanhassa lämmityskeskuksessa eivät riitä tai muuten yksikkö on sopimaton vaihtoehto kustannussyistä, kannattaa harkita uuden lämpölaitoksen tekoa.

Muuta huomioitavaa

Stokeripolttimen valinta on vakavasti varteenotettava vaihtoehto vähänkään enemmän polttoainetta vievissä kohteissa, koska sillä voi kustannustehokkaasti polttaa kulloinkin halvinta polttoainevaihtoehtoa. Stokeripoltin tarjoaa monipuolisimmat mahdollisuudet erilaisten polttoaineiden käytölle.

Uuden lämmitysjärjestelmän myötä  kannattaa huomioida mahdollisuus myydä bioenergiaa lähilämpönä naapurikiinteistöille. Tämä voisi tapahtua helposti ja yksinkertaisesti viemällä lämpöenergiaa naapureihin maan alle sijoitettua kanaaliputkea pitkin.

Lähilämmön tuottaminen nostaa uuden biolämmityslaitoksen investoinnin kannattavuutta ja vähentää takaisinmaksuaikaa huomattavasti. Mikäli lähilämpöajatusta harkitaan toteutettavaksi, on tämä huomioitava lämpölaitoksen kokoluokkaa päätettäessä.

 


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en