EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Polttoaineen hankinta ja logistiikka

  

Kuvassa puukoura, joka on oiva apuväline puun siirtämisessä.

Tavoitteena kustannustehokas ja vaivaton lämmitys

Biopolttoaineen hankinta- ja logistiikkavaihtoehtoja on useita. Pääsääntöisesti on pyrittävä mahdollisimman helppoon, huolettomaan, käyttäjäystävälliseen ja kustannustehokkaaseen ratkaisuun biopolttoaineesta ja kulutusmääristä riippumatta.

Mikäli omistuksessa on metsävarantoja, on ihanteellinen tapa käyttää puuta tai haketta lämmönlähteenä jo metsänhoidollisista ja taloudellisista näkökannoista tarkasteltuna. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, voi puuta ostaa metsäyhtiöiltä tai maanomistajilta suoraan kotiin toimitettuna.

Polttopuu kannattaa ostaa kiintokuutioina kuten yleensä ainespuukaupoissa. Tällä tavoin hankittuna puu on edullisinta. Lue tarkemmin puun mittayksiköistä tästä linkistä.

Eri biopolttoaineita -haketta, pilkettä, pellettiä, turvetta ja brikettiä- on helposti saatavilla suoraan polttovalmiina ja hankittavissa eri toimittajilta. Hintoja pystyy vertailemaan ja kilpailuttamaan.

Lisääntyvissä määrin eri polttoaineita ja raaka-ainespuuta myyviä yrittäjiä on aloittanut toimintaansa Suomessa viime vuosina. Tämä edesauttaa biolämmityskeskusten käyttöönottoa entisestään ja helpottaa polttoainehankintaa merkittävästi.

  

Biopolttoaineen kuormaamista kuljetusta varten.

  

Hyvin hoidetut metsät ovat ilo silmälle; niissä on mukava liikkua ja ne antavat omistajalleen hyvän sadon.

Järkeistetty logistiikka

Erittäin tärkeää on miettiä huolellisesti polttoaineen logistiikkajärjestelmä. Tällöin lämmittäminen on mahdollisimman vaivatonta, polttoainevarastojen täyttö ja polttoainesiirrot helppoja. On tärkeää, että kuivaa polttoainetta on aina saatavilla. Toimintojen järkeistämiseen ja perusteelliseen suunnitteluun käytetty aika palkitsee ajan myötä.

Suunnittelussa tulee huomioida, että lämmityskertoja on vuosien mittaan lukemattoman suuri määrä ja näin ollen turhaa siirtelyä, kuljetusta ja käsillä tehtävän työn määrää on vältettävä ja minimoitava mahdollisuuksien mukaan. Biopolttoaineet ovat kohtalaisen raskaita ja tilaavieviä. Onnistuneella logistisella ratkaisulla biolämmittäminen on yhtä vaivatonta kuin vanhanaikainen oljylämmitys.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en