EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Lämpölaitoksen käyttöönotto

Mikään ei ole lämmittäjälle mukavampi hetki kuin saada uusi biopolttolaitos käyntiin ja ihailla ensisavujen tuprahtamista savupiipusta. Samalla juhlitaan hetkeä, jolloin päästään mahdollisesta vanhasta lämmitysjärjestelmästä eroon -varsinkin, jos kyseessä on ollut kallis öljy- tai sähkölämmitys.

Uuden biolämmityksen aikakausi

Lämmityslaitteistoa käynnistettäessä tärkeää on testata kokonaisuuden tarkoituksenmukaista toimivuutta. Ennen kaikkea laitos tulee hienosäätää käytössä olevan polttoaineen mukaan maksimaalisen hyödyn saamiseksi.

Lämmityslaitteistojen mukana tulee käyttöohjeet, joihin kannattaa perehtyä huolellisesti. Näin lämmittäminen on mahdollisimman vaivatonta ja mukavaa. Laitehankinnan yhteydessä kannattaa edellyttää, että käyttöönottovaiheessa myyjän edustaja tulisi säätämään laitteiston oikein ja antamaan käyttöopastusta.

Lämpökeskuksessa kannattaa pitää jatkossa päiväkirjaa polttoaineen kulutuksesta, nuohouksista, huolloista sekä mahdollisista laitteiston säädöistä eri polttoaineilla tai erilaisissa olosuhteissa. Tällainen toimintatapa edesauttaa kustannustehokkuuteen ja entistä huolettomampaan lämmittämiseen tulevina vuosina.

Käyttöönottajan muistilista

Mikäli teet käyttöönoton itse, on omakohtaiseen kokemukseen perustuen hyvä huomioida alla listattuja pääkohtia. Näiden lisäksi on välttämätöntä perehtyä täsmällisesti oman lämmityskattilavalinnan käyttöönottovaiheisiin sekä mahdollisiin erityispiirteisiin.

1. Laitoksen paloturvallisuusnäkökohtien varmistaminen palotarkastajan ohjeiden ja säännösten mukaan

2. Valmistajan käyttöohjeisiin perehtyminen

3. Käyttöönotto:

 • Huuhtele putkiverkosto ja lämmityskattila ennen käyttöönottoa, koska asennusvaiheessa putkistoista ja muualta irtoaa roskia, hitsausjäämiä ja vastaavaa.
 • Tarkasta, ettei lämmityskattilaan ole unohtunut mitään ylimääräistä kuten nuohoussettiä tai käyttöohjeita.
 • Tarkasta, että hormi on varmasti esteetön ja avoin.
 • Täytä kattilan järjestelmä vedellä.
 • Tarkasta, että järjestelmässä on pieni paine kattilan valmistajan suositusten mukaan.
 • Ilmaa verkosto eli päästä kaikki verkostoon kertynyt ilma pois ilmanpoistohanojen kautta samalla, kun lasket verkon lopullisesti täyteen vettä.
 • Käynnistä kiertovesipumput ja tarkasta, että niissä kiertää vesi. Mikäli pumppu pitää "kurisevaa" ääntä, on verkostossa ilmaa ja se täytyy ilmata uudelleen.
 • Testaa kattilan varoventtiilit.
 • Säädä kattilan termostaatti noin 80 asteeseen.
 • Sytytä kattilaan tulet -ja nauti hetkestä!
 • Seuraa savukaasujen lämpömittaria ja säädä laitos oikealle polttoaineelle sopivaksi. Varaa säätämiseen reilusti aikaa.
 • Muista pitää pannuhuoneella päiväkirjaa. Kun merkitset eri polttoaineiden säädöt ylös, on helppo vaihtaa käytössä olevaa biopolttoainetta tarpeen ja tilanteen mukaan.

ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en