EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Laadukkaat pellettilaitteistot tarjoaa:

Täyden palvelun pellettitalo. Kauttamme  kaikki yleisimmät merkit polttimista, lämmityskattilosita ym. Kysy tarjous!

 

Pelletti

pelletit.jpg  

Kuvassa erinomaista lämpöenergiaa puhtaasti luonnosta.

Laadukasta polttoainetta helposti ja edullisesti

Pelletti on kotimaista, uusiutuvaa bioenergiaa tehokkaassa muodossa. Polttoaineena se on kuivaa, pölytöntä, hajutonta, tasalaatuista ja helposti käsiteltävää. Lämpöarvo on erinomainen.

Parhaimmillaan pellettilämmitys on yhtä vaivatonta kuin vanhanaikainen öljylämmitys. Hinnaltaan se on noin puolet halvempi lämmitysmuoto. Lisää pelletin energiasisällöstä löydät tästä linkistä.

Puupelletti

Puupelletti valmistetaan pääsääntöisesti teollisuuden sivutuotteena syntyneestä  kutterinpurusta, hiontapölystä tai sahanpurusta. Raaka-aine puristetaan sylinterin muotoiseksi rakeeksi hydraulisesti pakottamalla. Sidosaineena toimii puun oma luonnollinen liima-aine, ligniini. Pelletti on kuivaa puuta, jonka kosteusprosentti on alle 10 %. Näin ollen se ei  jäädy eikä homehdu.

Lyhyesti puupelletistä:

  • energiasisältö 4,75 kWh/kg
  • halkaisija 6-12 mm
  • pituus 10-30 mm
  • kosteus alle 10 %
  • korkea lämpöarvo
  • tasalaatuisuus

Turvepelletti

Pellettiä puristetaan myös turpeesta. Turvepelletti valmistetaan jyrsinturpeesta, joka kuivataan ja puristetaan kiinteiksi pelleteiksi. Valmistustekniikka on sama kuin puupelletillä. Myöskään turvepelletin valmistuksessa ei tarvita mitään lisäaineita.

Turvepelletin käyttöä on testattu stokeripolttimilla, joilla  polttoaineen on todettu olevan erinomainen lämmönlähde. Lue lisää turpeesta tästä linkistä.

Hevosenlantapelletti

Myös hevosenlanta on erittäin hyvä pelletin raaka-aine. Ongelmana hevosenlantapelletin hyödyntämisessä on Suomen lainsäädäntö, joka estää sen polttamisen pienlaitoksissa. Hevosenlantapellettiä käytetään muissa maissa kuten Saksaassa ja Ruotsissa. Lue lisää hevosenlannasta tästä linkistä.

Kuvassa hevosenlannasta valmistettua pellettiä, joka ei puupelletistä juuri eroa muun kuin värin puolesta. Hevosenlantapelletti on täysin hajuton polttoaine.

Lue pellettilämmittäjien henkilökohtaisia käyttäjäkokemuksia tästä linkistä.

 


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en