EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Varastointi

  

Vasemmalla käsintäytettävä pellettivarasto, johon mahtuu noin 1 000 kg pellettiä. Määrä kestää kulutuksesta riippuen viikkoja tai jopa kuukausia. Siilo täytetään suursäkeistä. Pelletti siirtyy kattilahuoneeseen automaattisesti oikeanpuoleisessa kuvassa näkyvää ruuviputkea pitkin.

Pellettisiilo -käyttäjäystävälliseksi järkeistetty varasto

Pelletti on varastoinnin suhteen hyvin helppo, koska se vie polttoaineena huomattavan vähän tilaa. Varastointi tapahtuu pelletille tarkoitetussa siilossa mahdollisimman lähellä pannuhuonetta. 

Markkinoilta löytyy valmiita varastosiiloja eri materiaaleista kuten metallista tai puulevyistä valmistettuna. Edullisimmillaan pellettisiilon voi rakentaa itse esimerkiksi vanhasta öljytynnyristä tai isosta 500 litran Sulo-jäteastiasta.

Seuraavasta linkistä löydät erinomaisen, yksityiskohtaisen ja helpon pellettisiilon rakennusohjeen:

http://www.motiva.fi/files/170/Pellettisiilon_rakennusohje.pdf

  

Vasemmalla tehdasvalmisteinen pellettisiilo, jota kutsutaan viikkosiiloksi. Oikeanpuoleisessa kuvassa vanhaan jäteastiaan tehty pellettisiilo, johon sopii pellettiä suursäkillisen (500 kg) verran. Itse toteutettu, täysin toimiva ratkaisu.

Siilon vaatimukset

Varastosiilossa on jyrkästi kalteneva pohja, jotta pelletti pääsee valumaan ruuvikuljettimelle esteettömästi ja vapaasti. Rakenteeltaan siilon tulee olla riittävän tukeva, koska pelletti on polttoaineena painavaa.

Pellettisiilon on oltava ehdottomasti kuiva ja sähkötön. Pelletti ei kestä kosteutta, vaan se hajoaa kosteissa olosuhteissa jälleen puruksi. Siilon ei kuitenkaan tarvitse olla lämmitetyssä tilassa. Siilo on varustettava huoltoluukulla, että sitä voi tarvittaessa huoltaa. Tämän lisäksi pleksinen tarkastusikkuna on mukava lisävaruste, koska sen kautta näkee kätevästi jäljellä olevan polttoaineen määrän.

Mikäli käytettävissä olevat tilat ja muut resurssit antavat mahdollisuuksia, on hyvä rakentaa tai hankkia pelletille koko vuoden tarpeisiin riittävä, kiinteä siiloratkaisu. Tarvittaessa pellettiä voi toki välivarastoida katetussa ulkovarastossa.

Siilon koko on helposti laskettavissa kulutuksen mukaan. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Toteutus ja varustukset tarpeen mukaan

Siiloa suunniteltaessa on huomioitava vaatimukset varaston täytön suhteen ja tapa, jolla siilon täyttö tapahtuu. Pelletti voidaan toimittaa varastoon käsin vai rekka-autotoimituksena.

Mikäli pelletti toimitetaan rekka-autotoimituksena polttoöljyn tapaan, on siilo varustettava poistoilmaputkella sekä suulakkeella, joka sopii täyttöautoon. Poistoilmaputken kautta puhallusauton paine purkautuu pois, mikä on äärimmäisen tärkeää.

Pellettisiilon sisälle on asennettava törmäyssuoja, koska pellettiä toimittava rekka-auto puhaltaa pelletin siiloon ja mikäli vaimentavaa törmäyssuojaa ei ole, hajoaa pelletti jauhoksi. Törmäyssuojan voi rakentaa vahvasta kumimatosta tai vaikka vanhasta auton renkaasta. Siilo on  tehtävä myös mahdollisimman tiiviiksi.

Varotoimenpiteet kuntoon

Siilon tuulettamatta jättäminen on hengenvaarallista. Muista huolehtia siilon tuulettamisesta huoltoluukun kautta joka kerta ennen siiloon menemistä.

Vältä menemästä yksin siiloon. Siiloon johtava huoltoluukku on aina varustettava erimerkiksi varoituskyltillä, jossa lukee:

 Varoitus! Ennen siiloon menoa varmistu, ettei siellä ole vaarallisia kaasuja tai happivajausta.

 

 Omakotitalon päätyyn itse rakennettu ja ulkoverhoiltu pellettisiilo.

 Kylpylän pellettilämmityskeskus siiloineen.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenyatcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en