EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Turve

Turvelämmittäjät Rami ja Henna

  • Lämmitettävät kiinteistöt: omakotitalo, varastorakennus
  • Polttoaine: palaturve
  • Lämmityslaitteisto: keskuslämmityskattila (50 kW), stokeripoltin (40 kW)

Ramin ja Hennan omakotitalo ja varastorakennus on lämmenneet palaturpeella kolmisen vuotta.  Lämmityslaitteistona on Säätötulen valmistama stokeripoltin (40 kW), jossa on 920 litran polttoainesiilo. Kattilana toimii saman valmistajan lämmityskattila, 50 kW.

Ennen biopolttolaitteiston hankintaa kiinteistö lämmitettiin öljyllä. Öljyä kului vuodessa noin 3 500 litraa, mikä tänä päivänä vastaa rahallisesti noin 4 000 euroa. Nykyisin lämmitykseen kuluu palaturvetta noin 35 kuutiota. Vuosilämmityskustannus on noin 800-900 euroa. Säästöä kertyy vuosittain huikea määrä entiseen lämmitystapaan nähden, yli 3 000 euroa.

”Meille turve on ollut luonteva vaihtoehto. Jo kotona on aina lämmitetty turpeella. Olen itse töissä turvealalla, nevalla, ja turve on ilman muuta edullisin polttoainevaihtoehto meille. Turpeen laatu ratkaisee, kuinka hyvä lämpöarvo turpeella on. Sen huomaa hyvin säädöistä. Huonolla turpeella on säädöt miltei tuplasuuret. Savukaasut meillä on noin 120-130 astetta”, kertoo Rami.

”Siilon täyttöväli vaihtelee meillä kolmen päivän ja kahden viikon välillä, riippuen tietenkin keleistä. Täyttö vie aikaa noin 15 minuuttia, kun se hoidetaan käsipelin korvoa käyttämällä.” Vaimo pystyy hoitamaan huoletta kaiken lämmitykseen liittyvän isännän ollessa reissuhommissa.

”Nuohouksen suoritan kolmen, neljän viikon välein. Kattila vain saisi olla mukavampi nuohottava, mutta kyllä tämän kanssa pärjää. Tuhkaa turpeesta tulee hivenen enemmän kuin hakkeesta, mutta se on asennekysymys, pitääkö sitä ongelmana. Jos joku ei viitsi käsin siirrellä tuhkaa, suosittelen tuhkaruuvia, mikäli polttaa turvetta jatkuvasti”, vinkkaa Rami.

”Kaikki on toiminut hienosti. Suosittelen ehdottomasti tällaista lämmitystä muillekin. Ei ole ollut ongelmia muutamaa haastetta lukuunottamatta. Joskus liian märkä turve pääsi holvaantumaan siiloon, koska meillä on siilo kylmässä tilassa. Ja kerran löysin t-paitani kietoutuneena syöttöruuvin ympärille”, Rami naurahtaa.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en