EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Mahdolliset ongelmatilanteet

  

Vasemmanpuoleisessa kuvassa huonolaatuisen hakkeen polton aiheuttamaa laavantunutta eli kivettynyttä tuhkaa. Tuhka sisältää epäpuhtauksia kuten rautanauloja, hiekkaa, kiviä sekä rautalankaa.

Oikeanpuoleisessa kuvassa takapalotilanne. Tuli on alkanut siirtyä polttoainesäiliötä kohti, mikä johtuu epäpuhtauksien tukkimasta laavaantuneesta palopäästä.

Syynä heikkolaatuinen polttoaine tai laitteistovika

Yleensä ongelmatilanteet biopolttolaitoksissa liittyvät heikkolaatuiseen polttoaineeseen ja polttoaineen sisältämiin epäpuhtauksiin, harvemmin itse polttolaitteistoon. Laiteongelmien välttäminen edellyttää, että laitteet on oikein ja asiantuntevasti asennettu, säädetty sekä säännöllisesti huollettu.

Heikkolaatuinen ja kostea polttoaine voi aiheuttaa useita erilaisia haasteita. Näistä yleisimpiä ongelmia ovat polttoaineen holvaantuminen, syötön katkeileminen, pahimmillaan takapalotilanne. Huono polttoaine voi myös estää laitoksen kykyä kohottaa lämpöarvoja tarkoituksenmukaiselle tasolle. Lue lisää heikkolaatuisen hakkeen aiheuttamista haasteista tästä linkistä.

Takapalotilanne

Biopolttolaitoksissa esiintyy joskus takapaloilmiötä. Se voi johtua useasta eri tekijästä. Yksi suuri riskitekijä on se, että epäpuhtauksia sisältävä biopolttoaine laavaantuu palopäähän kovaksi kivettymäksi, ja palo alkaa edetä taaksepäin. Heikkolaatuista polttoainetta käytettäessä on jatkuvasti muistettava puhdistaa palopäätä laavantumasta.

Takapalo saattaa aiheutua myös savupiipun heikosta vetoisuudesta, palotapahtuman vaatimasta riittämättömästä korvausilmasta tai siitä, että umpinaiseksi tarkoitettu, ilmatiivis polttoainesäiliön kansi voi olla väljä.

Vanhemmissa polttolaitteistoissa saattaa palopään ja polttimen välissä olla liian lyhyt syöttöputki, joka liiaksi kuumetessaan voi aiheuttaa takapalon. Tämän voi korjata pidentämällä syöttöputkea ja sen sisällä olevaa ruuvia. Vanhemmissa laitteistoissa on hyvä tarkistaa, että riittävät takapalosuojaukset on tehty.

Mikäli laitoksessa on ollut alkava takapalotilanne, kannattaa palon syy selvittää aina huolellisesti. Tulevaisuudessa voidaan näin välttyä vastaavalta tilanteelta ja lämmittäminen on turvallista ja huoletonta.

Vanhan stokeripolttimen syöttöputki on pidennetty lisäjatko-osalla takapalotilanteiden välttämiseksi. Samalla entisen sammutusvarojärjestelmän, mehiläisvahatulpparatkaisun, tilalle on asennettu automaattisammutin. Sammutin toimii ilman sähköä.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenya
tcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en