EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Polttoaineen varastointi

  

Konehallin päässä sijaitseva hakevarasto, josta hake kuljetetaan traktorin etukuormaajalla lähellä sijaitsevaan lämmityskeskukseen.

Yksinkertaista

Yleisesti biopolttoaineet eivät ole vaativia varastoinnin suhteen. Ratkaisevia tekijöitä on polttoaineen tilantarve, varaston helppo täyttö sekä varaston sijainti pannuhuoneeseen nähden. Hyvin katettu tila on riittävä kosteuden välttämiseksi.

Polttoaineen varasto on järkevä rakentaa mahdollisimman lähelle lämpökeskusta. Paras sijainti on välittömästi pannuhuoneen seinän takana. Sijainti on syytä huomioida ja järkeistää lämmityksen helpottamiseksi laitteiston kokoluokasta riippumatta.

Edullisimmillaan polttoainevarasto voi olla vanha katettu kiinteistö tai tila, josta polttoaine siirretään käsin kattilahuoneeseen esimerkiksi saavia tai kottikärryä apuna käyttäen. Mikäli kulutus on pieni ja kiinteistö lämmitetään puhtaasti pelkällä pelletillä, riittää varastoksi esimerkiksi komeron kokoinen huone. Varastosta pelletti kulkeutuu ruuvia pitkin polttimelle.

Yksinkertainen ja toimiva pellettivarastoratkaisu vanhan omakotitalon kellarissa. Pelletti siirretään stokeripolttimelle käsin saavia apuna käyttäen.

Lisätietoa eri polttoaineiden varastoinnista löytyy aihepiireittäin:  polttopuu,  pelletti,  hake  ja turve.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenya
tcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en