EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Käyttö

      

Vaihtoehtoina palaturve tai jyrsinturve

Turve on monikäyttöinen biopolttoaine,  jota voidaan hyödyntää pienten kiinteistöjen lämmöntuotannosta suuren voimalaitosten energiantuotantoon. Käyttökohde määrittelee sen, tuleeko kyseeseen palaturve vai jyrsinturve. Jyrsinturve sopii käytettäväksi suuressa mittakaavassa voimalaitoksissa ja suurissa lämpölaitoksissa. Palaturve on huomattavasti monikäyttöisempi biopolttoaine.

Turve painaa enemmän kuin hake, mikä on hyvä huomioida, jos polttoaine annostellaan käsin polttimelle. Mikäli turvetta kuluu määrällisesti kohtalaisesti tai paljon, on viisasta  harkita automaattisella purkaimella varustettua laitosta. Tällöin säästytään käsin tehtävältä suurelta työmäärältä.

  

Palaturvetta.

Monimuotoinen palaturve

Palaturve sopii niin suurvoimalaitosten polttoaineeksi kuin myös pienten lämmityslaitosten polttoaineeksi. Se on edullista ja tasalaatuista polttoainetta. Palaturve sopii käytettäväksi lämpöenergiantuotantoon erinomaisesti maatiloilla, kasvihuoneissa sekä omakotitalojen stokeripolttimissa. Palaturve on valmistettu nimenomaan pienempiä lämpölaitostarpeita ajatellen.

Palaturpeen etuna on sen melko korkea lämpöarvo.  Irtokuutiossa palaturvetta on energiaa noin 1,40 MWh. Turpeen poltto puuperäisten polttoaineiden seassa vähentää kattilapintojen korroosiota, mitä voi ilmetä käytettäessä pelkkiä puupolttoaineita.

Tuhkapitoisuus turpeella on 4-6 %, mikä on korkea verrattuna esimerkiksi puun tuhka-arvoon, joka on noin 0,5 %. Tämä on hyvä ottaa huomioon harkittaessa palaturvetta polttoaineeksi, mutta se ei välttämättä ole erityisen haittaava tekijä.

Lyhyesti palaturpeesta

  • energiasisältö noin 3,6 MWh/tonni eli 12,9 MJ/kg
  • halkaisija 40–70 mm
  • pituus 50–200 mm
  • kosteus 25-40 %
  • paino 350-400 kg/irtokuutio
  • tuhkapitoisuus 4-6 %

 


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en