EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Keskisuuret ja suuret biolämpölaitteet

Kuvassa lämmityskattila (60 kW) sekä liikkuva-arinainen poltin (80 kW). Yhdistelmällä voi lämmittää jo useamman omakotitalon tai vastaavasti maatilan. Laitteistokoon kasvaessa yhdellä lämpölaitoksella voi lämmittää esimerkiksi kouluja, rivitaloja tai kauppakeskuksia tai yksityisenä myydä lähilämpöä naapurikiinteistöihin oman kiinteistön lämmityksen sivutuotteena.

Kaikki keskisuuret tai suuret lämpölaitokset ovat täysin automatisoituja. Lämmityksen vaihtoehtona on joko etukuormaintäyttöiset laitteet tai purkainjärjestelmällä varustetut laitteet. Jälkimmäisiä käytetään lämmitysjärjestelmänä kohteissa, joissa tehontarve on huomattavan suurta kuten suurnavetoissa, koulu- tai kauppakeskuksissa, lämpövoimaloissa.

Etukuormaintäyttöiset laitteet 40 kW-500 kW

Etukuormaintäyttöiset, suurehkot laitteet täytetään yleensä nimensä mukaisesti kuormaajalla. Tällöin käsillä tehtävää työtä ei ole lainkaan ja polttoaineen päävarasto voi sijaita muuallakin kuin lämpökeskuksen välittömässä läheisyydessä.

Säiliötilavuus etukuormaintäyttöisillä laitteilla on polttolaitteistoista riippuen 4 m³-15 m³. Laitteistot sijoitetaan joko ulkotiloihin tai erilliseen syöttöhuoneeseen, koska palomääräysten vuoksi pannuhuoneeseen saa säilöä kerrallaan ainoastaan 0,5 kuutiota polttoainetta. Säiliön täyttöväli on kulutuksesta riippuen noin viikon verran. Eri valmistajilla on useita eri purkainratkaisuja kuormaintäyttöisille stokereille.

Kuvassa kuormaintäyttöinen stokeripoltin, johon mahtuu polttoainetta kahdeksan kuutiota.

Purkainjärjestelmät 40 kW-2 000 kW

Biopolttolaitoksen voi rakentaa myös täysin automatisoiduksi. Hyvin varustetuissa laitteistoissa on automaattinuohous, liikkuva arina, automaattinen tuhkanpoisto sekä automaattinen ilmoitustoiminto. Ilmoitustoiminnolla laitteisto tekee vikailmoitukset ja lähettää myös muuta lämmitykseen liittyvää informaatiota suoraan matkapuhelimeen.

Purkainjärjestelmässä omistajalle tai laitteen huoltajalle jää vastuulle polttoaineen hankkiminen varastoon sekä mahdollisten vikahälytysten hoitaminen. Kaikille laitteistotyypeille on erinomaisia kotimaisia valmistajia.

    

Kuvissa polttoaineen erilaisia syöttimiä, jotka ovat vahvasti rakennettuja, paloturvallisia ja toimintavarmoja.

Kuvassa jousipurkain. Yhdellä jousipurkaimella varustettuun siiloon voi määrällisesti saada mahdutettua 100 m³ haketta.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en