EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Pienehköt biolämpölaitteet

Kuvassa käsin täytettävä stokeripoltin (40 kW) ja kattila (30 kW) -yhdistelmä, jolla lämmitetään helposti ja vaivattomasti muutaman minuutin päivätyöllä vanhaa, isoa omakotitalokiinteistöä (280 m²). Kuvan stokeripolttimessa on päiväsiilo (0,5 m3).

Vastaavat laitteistot ovat hyvin yksinkertaisia, toimintavarmoja sekä pienestä koostaan huolimatta hyvin tehokkaita lämmöntuottajia. Laitteistoilla on useita laadukkaita kotimaisia valmistajia.

Laitekokoluokka 20 kW-40 kW

Pienen kokoluokan lämpölaitokset ovat teholtaan 20 kW-40 kW. Ne ovat kustannuksiltaan edullisimpia, vievät vähäisesti tilaa ja ovat toteutettavissa hyvin yksinkertaisesti erilaisiin kiinteistöihin. Kyseessä on laitos, jolla pystytään vastaamaan helposti ison omakotitalon tai pienen maatilan vaatimaan energiantarpeeseen.

Omaa työpanosta vaativat laitteistot

Kun lämmittämiseen ollaan valmiita panostamaan omalla fyysisellä työpanoksella, pystytään vaikuttamaan laiteinvestoinnin kokonaiskustannuksiin huomattavasti. Yksinkertaisimmillaan ja edullisimmillaan bioenergian polttolaitteisto on kokoluokaltaan 20 kW-40 kW:n stokeripoltin ja -kattila.

Stokerissa on niin kutsuttu päiväsiilo. Paloturvallisuusnäkökohtien takia päiväsiilo on yleensä kooltaan 0,5 kuutiota ja se täytetään käsin esimerkiksi saavia apuna käyttäen. 

Päiväsiilon täyttö kestää ainoastaan muutamia minuutteja. Automatiikka hoitaa kaiken muun kuten öljypoltinlämmityksessäkin. Lämmittäjälle jää osuudeksi täytön lisäksi ainoastaan nuohoaminen sekä huoltotoimenpiteet. Vaihtoehtona omaa työpanosta vaativalle laitteistolle on täysin automatisoitu, purkaimella varustettu laitteisto, jolloin päiväsiiloa ei tarvita.

Päiväsiiloon mahtuva polttoainemäärä kestää yleisesti 1-8 päivää täysin kulutuksesta sekä polttoaineesta ja sen laadusta sekä ulkolämpötilasta riippuen. Kun polttoaineena käytetään haketta, saattaa talvella kulutushuippukaudella joutua täyttämään siiloa kahdesti päivässä. Toisella polttoainevalinnalla päästään talvellakin harvemmilla täyttökerroilla. Tällöin täytyy olla valmis maksamaan polttoaineesta enemmän.

Automatisoitu polttolaitteisto

Usein pienen kokoluokan laitteistot toteutetaan omaa käsityötä vaatimina kokonaisuuksina laitteiden edullisen hintatason vuoksi. Mikäli polttoainetta kuten haketta kuluu vuodessa yli 60 kuutiota (i-m3), kannattaa jo harkita pidemmälle automatisoitua laitteistoa. Automatisoitu laite syöttää polttoaineen automaattisesti suoraan lämmityskattilaan.


ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
RENEXPO® BiHPower & Energy Africa 2015 Kenya
tcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en