EtusivuBiopolttoaineetBiolämmitysFaktaaPalvelummeOta yhteyttä

Puun koostumus

    

Puun sisältämät ainesosat

Puu koostuu sekä kuiva-aineesta että puuhun sitoutuneesta vedestä. Puun kuiva-ainetta on se puun osa, jossa ei ole vettä.  Kuiva-aine sisältää tietyn määrän alkuaineita: 50 % hiiltä (C), 41% happea (O) ja 6% vetyä (H). Loppuosa on erilaisia aineita, pääasiassa typpeä (N), rikkiä (S) ja tuhkaa.

Koska puun kuiva-aineessa on paljon ilmaan haihtuvia aineita kuten happea ja vetyä, palaa puu polttoprosessissa pitkällä liekillä ja vaatii näin ollen suuren palotilan. Vety palaa pitkällä, hiili lyhyellä liekillä.

Palavat ainesosat -hiili ja vety

Puun sisältämät hiili ja vety ovat puun palavat sekä lämpöenergiaa luovuttavat alkuaineet. Palavasta aineksesta hiilen osuus on 88 %  ja vedyn 12 %. Puun sisältämä happi ja tuhka eivät lämmitä eivätkä luovuta energiaa. Tuhka sisältää puuaineksen maasta itseensä imemiä epäpuhtauksia kuten hiekkaa ja savea.

Lämpöjakauma

Vety ja hiili tuottavat palamisprosessissa lämpöä. Näiden alkuaineiden luovuttama lämpöenergiamäärä jakautuu niin, että hiili luovuttaa 67 % puun lämpöenergiasta, vety 33 %.

Vety on suhteellisesti tehokkaampaa lämmöntuottajana. Vedyn osuus ei ole palavasta aineksesta kuin ainoastaan 12 % ja koko puun sisällöstä vähäiset 6 %. Silti lopputuotteena siitä saadaan noin kolmannes koko puun tuottamasta lämpöenergiasta.

 ENREGRENEXPOREGATECCEB
EUBCEBiofuels-2015Bioenergia 2015Agritechnica 2015RENEXPO BucharestACERC
Power & Energy Africa 2015 in Dar-es-Salaam, Tanzania.
Power & Energy Africa 2015 KenyaRENEXPO® BiHtcbiomass2015 The International Conference on Thermochemical Conversion Science
http://kbh.my.gov.cn/http://www.filtechasia.com/en/index.asp
http://www.renexpo-belgrade.com/index.php?id=7&L=1http://www.apbechina.com/index.php?lang=enhttp://www.china-aid.com/en/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.expogr.com/kenyaenergy/index.phphttp://www.expogr.com/kenyaenergy 2017 /index.phphttp://expogr.com/ethiopia/powerenergy/index.phphttp://expogr.com/rwanda/powerenergy/index.phphttp://www.expogr.com/tanzania/powerenergy/index.phphttp://www.silverindustry.cn/en/index.htm
http://www.gehe.cn/index.php?lang=en